KUITU- JA MUOVISUOLET

Kuitusuolet ovat kuitupaperilla vahvistettuja selluloosasuolia. Materiaali on erittäin hyvin hengittävää ja siksi se sopii hyvin erilaisten savustettujen tuotteiden valmistukseen. Kuitusuolia käytetään yleisimmin savustettavien keittomakkaroiden, kinkkujen ja kestomakkaroiden valmistuksessa.
Kuitusuolet ovat kaliberitarkkoja ja siksi erittäin suosittuja siivutettavien tuotteiden valmistuksessa.
Erilaisilla sisäpinnan käsittelyillä voidaan vaikuttaa mm. kuoren irtoavuuteen viipaloitavissa tuotteissa tai hyvään suolen seuraavuuteen jälkikypsytysprosessin aikana kestomakkaroissa. Tällaisia sisäpinnan käsittelyjä on lukuisia erilaisia ja ne valitaan aina kulloisenkin tarpeen mukaan.
Varastostamme Vantaalta löytyvät yleisimmät kuitusuolikaliberikoot kinkkujen, keittomakkaroiden ja kestomakkaroiden valmistukseen.

Muovisuolivalikoimassamme on perus polyamidisuolia, laminoituja ja orientoituja monikerrossuolia sekä myös erikoismuovisuolia. Yleisimmin muovisuolet koostuvat polyamidista ja polyeteenistä. Muovisuolien käyttökohteita ovat mm. keittomakkarat ja keittokinkut, joita ei savusteta. Tällaiset hengittämättömät muovisuolet mahdollistavat erittäin pienen kypsytys- ja varastointihävikin.

Muovisuolta saa myös paistonkestävänä PET-suolena, jonka maksimi paistolämpötila on 220 astetta Celsiusta.

Hengittävät muovisuolet ovat tätä päivää. Savua läpäiseviä muovisuolia käytetään laajasti korvaamaan pienikaliberisista lampaan ohutsuolista, sian ohutsuolista aina suurikaliberisiin kuitusuoliin asti.

Käyrät savustettavat pienikaliberiset muovisuolet ovat erinomainen vaihtoehto kuorettomien makkaroiden valmistukseen.