LAMPAANSUOLET
Lampaan ohutsuolta käytetään pääasiassa nakkimakkaran, siskonmakkaran, raakamakkaran ja bratwurstien kuorina. Myyntiyksikkönä on ”nippu” jonka pituus on 100 yardia eli n. 91 m. Niput ovat pakattu verkkopussiin, jossa on kaliiberista riippuen 2 – 5 nippua. Suurin osa lampaan ohutsuolista ovat tuubitettuja eli suoli on rypytetty joustavan muoviliuskan päälle helpottamaan suolen siirtämistä ruiskun täyttöputkelle. Ohutsuolet ovat puhdistettu ja suolattu. Tämä käsittely mahdollistaa sen että ne säilyvät pitkään oikein varastoituna. Suositeltava varastointilämpötila on +5 – +8 °C lämpötila. Lampaan ohutsuolia ei ole käsitelty kemikaaleilla, joten ne ovat puhtaita luonnontuotteita.Valikoimassamme olevat lampaan ohutsuolet ovat alkuperämaaltaan Uusi-Seelanti tai Australia.Alla on taulukko makkaramassan kulutuksesta per nippu yleisimmillä kaliberilla:Kaliiberi kg keskimäärin18/20 …………………………….. 15 kg/nippu
20/22 ………………………………18 kg/nippu
21/23……………………………….21 kg/nippu
22/24……………………………… 24 kg/nippu
23/25……………………………… 27 kg/nippu
24/26………………………………30 kg/nippu
26/28………………………………36 kg/nippu
Toimitamme lampaan ohutsuolia muovitynnyreihin tai – astioihin valmiiksi pakattuina. Tynnyrin koosta ja kaliiberista riippuen 2 – 500 nippua kerrallaan.