LAMPAANSUOLET

Lampaan ohutsuolta käytetään pääasiassa nakkimakkaran, siskonmakkaran, raakamakkaran ja bratwurstien kuorina.  Myyntiyksikkönä on ”nippu” jonka pituus on 100 yardia eli n. 91 m.  Niput ovat pakattu verkkopussiin, jossa on kaliiberista riippuen 2 – 5 nippua. Suurin osa lampaan ohutsuolista ovat tuubitettuja eli suoli on rypytetty joustavan muoviliuskan päälle helpottamaan suolen siirtämistä ruiskun täyttöputkelle.  Ohutsuolet ovat puhdistettu ja suolattu. Tämä käsittely mahdollistaa sen että ne säilyvät pitkään oikein varastoituna. Suositeltava varastointilämpötila on +5 – +8 °C lämpötila. Lampaan ohutsuolia ei ole käsitelty kemikaaleilla, joten ne ovat puhtaita luonnontuotteita.Valikoimassamme olevat lampaan ohutsuolet ovat alkuperämaaltaan Uusi-Seelanti tai Australia.Alla on taulukko makkaramassan kulutuksesta per nippu yleisimmillä kaliberilla:Kaliiberi                               kg keskimäärin18/20 …………………………….. 15 kg/nippu

20/22 ………………………………18 kg/nippu

21/23……………………………….21 kg/nippu

22/24……………………………… 24 kg/nippu

23/25……………………………… 27 kg/nippu

24/26………………………………30 kg/nippu

26/28………………………………36 kg/nippu

Toimitamme lampaan ohutsuolia muovitynnyreihin tai – astioihin valmiiksi pakattuina. Tynnyrin koosta ja kaliiberista riippuen 2 – 500 nippua kerrallaan.