SITRUSKUIDUT

Sitruskuitu on appelsiinin hedelmälihasta valmistettu luontainen kasvikuitu, joka on erinomainen vedensitoja ja rasvan emulgoija. Kuidun suuren vedensidontakyvyn taustalla on patentoitu menetelmä, jolla kuiturakenne on avattu siten, että sitovaa pinta-alaa on moninkertaisesti verrattuna alkuperäiseen kuituun. Lisäksi avattu kuitu muodostaa verkkorakenteen, joka ”kaappaa” nesteen sisäänsä ja pitää sen tiukasti kuidussa molekyylisidoksilla.   Rasvansidonta- ja emulgoimiskyky puolestaan perustuu kuidun sisältämään proteiiniin.

Sitruskuitu soveltuu monenlaisiin elintarvikkeisiin, kuten:

  • leipomotuotteisiin (mm. kosteuden hallinta, kananmunan ja rasvan korvaaminen, lisäaineiden vähentäminen)
  • meijerituotteisiin (mm. sakeuttaminen, rasvan korvaaminen, lisäaineiden vähentäminen)
  • juomat ja mehut (sakeuttaminen, hedelmälihan lisääminen mehuihin)
  • lihatuotteet (veden ja rasvan sidonta, emulgointi, fosfaatin ja hydrokolloidien ym. lisäaineiden korvaaminen)
  • pakastetut elintarvikkeet (kosteuden hallinta, jääkiteiden muodostumisen esto)
  • salaatinkastikkeet (rasvan korvaaminen, sakeuttaminen, lisäaineiden vähentäminen)

Sitruskuitumme ovat E-koodittomia, ei-allergisoivia valmistusaineita, joiden avulla on mahdollista alentaa reseptikustannuksia, parantaa elintarvikkeen laatua ja ravitsemuksellisia ominaisuuksia.